Campanya Així el meu fill no comença

Benvolgudes famílies del IES Josep Maria Llompart

El nou curs comença amb la campanya en marxa “AIXÍ EL MEU FILL NO COMENÇA” , iniciativa de la comunitat educativa de l’IES de Sineu, a la qual li hem donat difusió des de FAPA MALLORCA. Aquesta campanya vol fer visible a la societat la disconformitat de les famílies i les comunitats educatives, en general, per la situació en què ha quedat l’educació dels nostres fills i filles després de les retallades. 

La idea consisteix en què els infants i joves no iniciïn el curs escolar amb normalitat i per aquest motiu no hi assistirien a classe el/s primer/s dia/es. Sempre d’acord amb la decisió de cada comunitat educativa, cada APIMA i/o cada família en particular.  Els serveis jurídics de FAPA Mallorca i especialistes de reconegut prestigi en matèria de menors han assegurat que NO EXISTEIX CAP MOTIU PER A L’OBERTURA D’EXPEDIENTS a les famílies, ni per a què prosperi cap denúncia pel simple fet de no dur els nostres fills un o dos dies a escola. I menys encara quan ho feim per un motiu de responsabilitat davant les circumstàncies que viuen molts de centres. A més, a més, aquesta acció no implica la renúncia a l’escolarització, ni conductes d’absentisme, que per cert estan protocol·litzades i no basta ni de lluny amb dos dies.

L’Apima del IES Llompart hem acordat donar plena llibertat a les famílies per adherir-se o no a la campanya de forma individual. A nivell particular, del nostre institut, sembla que les retallades no han estat tan greus, ja que l’acció de l’equip directiu pareix que ha permès de “recuperar” una part dels interins que en un principi es va dir que no es podria comptar amb ells, més professorat de suport i altres actuacions que han permés de mantenir -i fins i tot en alguns àmbits millorar- la situació de l’any passat.

Això no lleva que la situació no segueixi essent dolenta a nivell global de totes les Balears. Basta recordar que el curs comença amb aules apuntalades, manca de professors, ratios molt elevades (32 alumnes per classe de mitjana)… i una llarga llista de despropòsits que minen la qualitat de l’educació que voldriem pels nostres fills.

De forma paral·lela a la campanya, la FAPA convoca una CONCENTRACIÓ REIVINDICATIVA a les portes de la Conselleria d’educació (c/ Alfons el Magnàmin, 29) a les 9.30 hores de dia 13, dijous.